Recent afgestudeerden en lokale werkgevers vieren de laatste ronde van het Career Apprenticeship Initiative (2024)

Geplaatst op

August 29, 2024

Image

Recent afgestudeerden en lokale werkgevers vieren de laatste ronde van het Career Apprenticeship Initiative (1)

SYRACUSE, NY – CEO van CenterState; Alan Rottenberg, oprichter van het Canadian Career Apprenticeship Initiative; Donna Gillespie, CEO van de Kingston Economic Development Corporation (KEDCO); vertegenwoordigers van Syracuse University, SUNY Oswego en Le Moyne College, werkgevers in de regio en pas afgestudeerden kwamen bijeen in Syracuse om de meest recente ronde van het Career Apprenticeship Initiative (CAI) te vieren. Het evenement op 27 augustus in het Collegian Hotel bevatte toespraken van CEO-president Rob Simpson van CenterState, Alan Rottenberg en assistent-vicevoorzitter voor Workforce Innovation en External Relations van SUNY Oswego, Kristi Eck.

"Onze regio is op weg naar nieuwe groei. Nu Micron en haar leveranciers zich binnenkort bij onze community voegen, is het belangrijker dan ooit om te kijken naar creatieve oplossingen om talent aan te trekken en te behouden in Central New York. Dit omvat het blootstellen van mensen die van over de hele wereld naar de universiteit in deze regio komen aan belangrijke werkgelegenheidskansen hier," aldus Rob Simpson, CEO President van CenterState. "We prijzen de werkgevers die hebben deelgenomen aan dit pilotprogramma om te helpen voldoen aan hun talentbehoeften en tegelijkertijd waardevolle eerste werkgelegenheidskansen te bieden aan pas afgestudeerden."

Het Syracuse-programma was de eerste pilot van de CAI in de VS. Het verbindt recent afgestudeerden van liberal arts van de hogere onderwijsinstellingen in Central New York met een eenjarig leerlingschap bij werkgevers in de regio. Werkgevers ontvangen een salarisvergoeding van $ 5.000 als ze akkoord gaan met het inhuren, begeleiden en trainen van de student voor een jaar. De CEO-leden van CenterState die dit jaar instapfuncties voor afgestudeerden hebben verzorgd, zijn Crouse Health, LOTTE Biologics, Syracuse Housing Authority en SUNY Upstate Medical University.

"Het CAI-initiatief is een geweldig initiatief. Vorig jaar hebben we een afgestudeerde aangenomen die nu fulltime bij ons werkt. Zonder het initiatief was dit iemand die we misschien hadden gemist als hij via ons normale aannameproces was gekomen, en dan hadden we een geweldig talent gemist", aldus Ian Ballard , Human Resources Manager bij American Food & Vending.

American Food & Vending nam deel aan de vorige ronde van de CAI.

Het CAI-programma in Syracuse was gemodelleerd naar een soortgelijk programma dat al jaren succesvol in Canada wordt uitgevoerd. Ongeveer 90% van de deelnemers aan dat programma blijft na de leerperiode in fulltimeposities. Het Canadese programmamodel illustreerde dat deelnemende steden gemotiveerde, competente en capabele universitair afgestudeerden beter kunnen behouden, die anders misschien naar grotere steden zouden vertrekken op zoek naar werk, wanneer er een directe samenwerking is met werkgevers, die anders kandidaten met een achtergrond in de vrije kunsten over het hoofd zouden zien.

"We stelden ons voor dat onze jeugd, na het afstuderen aan de universiteit, direct hun carrière zou beginnen met een fulltime baan - niet in ongeschoolde banen of wonend in de kelder van hun ouders. Syracuse, net als andere gemeenschappen die het leerlingprogramma runnen, heeft het ingebeelde werkelijkheid gemaakt," zei Rottenberg.

"Ik wil onze oprechte waardering uitspreken voor de hogescholen en universiteiten, de werkgevers, de donor en programmamentor, en met name voor de afgestudeerden die deelnemen aan het programma. Dit is het type innovatief programma dat we nodig hebben om creatieve studenten in de regio Central New York te houden", aldus David Mankiewicz, senior adviseur bij CenterState CEO. " We horen elke dag van leden van het bedrijfsleven dat ze moeite hebben om talent te vinden en te rekruteren om hun vacatures in te vullen. Het CAI-programma helpen faciliteren is slechts één manier waarop CenterState CEO werkt aan het vinden van creatieve oplossingen om talent in Central New York te houden."

Het programma is een uitvloeisel van de relatie tussen Central New York en Kingston, Ontario, bekend als de Kingston-Syracuse Pathway . Partners van de Kingston Syracuse Pathway zijn onder andere CenterState CEO, de Kingston Economic Development Corporation (KEDCO), SUNY Upstate Medical University, het Kingston Health Sciences Center en Queen's University. De pathway begon rond gemeenschappelijke interesses, zoals grensoverschrijdend medisch onderzoek, en breidde zich uit naar andere gebieden, zoals het bieden van "zachte landingen" voor bedrijven uit beide landen. Het idee voor het leerlingprogramma werd bij CenterState CEO gebracht door KEDCO CEO Donna Gillespie, die het programma al enkele jaren succesvol runt in Kingston. Het leerlingprogramma wordt beheerd door de CenterState CEO Foundation, een 501c3-filiaal van CenterState CEO .

Over CenterState CEO

CenterState CEO is de belangrijkste zakelijke leiderschaps- en economische ontwikkelingsorganisatie van Central New York, toegewijd aan het creëren van een regio waar bedrijven floreren en alle mensen floreren. De visie is om erkend te worden als een visionaire leider, effectieve pleitbezorger, uitzonderlijke werkgever en een kracht voor positieve resultaten voor de gemeenschap. www.centerstateceo.com

Over de CenterState CEO Foundation

De missie van de CenterState CEO Foundation is het ondersteunen van liefdadigheids- en gemeenschapsgerichte activiteiten van CenterState CEO, zoals inclusieve werkplek- en personeelsontwikkelingsstrategieën en ondersteuning voor ondernemers uit historisch uitgesloten bevolkingsgroepen en/of achtergestelde buurten.

Over Kingston Economic Development Corporation

Kingston Economic Development Corporation (KEDCO) is de sales- en marketingafdeling van de stad Kingston, Ontario, Canada, die zich inzet voor economische duurzaamheid op de lange termijn. Het is een afzonderlijk opgerichte non-profitorganisatie die wordt bestuurd door een raad van bestuur van twaalf leden met vertegenwoordiging van het bedrijfsleven en de gemeenteraad. Het succes is gebaseerd op het aantrekken van nieuwe bedrijven, de groei en het behoud van bestaande zakelijke en toeristische kansen, gemeten aan de hand van de resulterende economische impact op de gemeenschap. KEDCO houdt toezicht op het aantrekken en nazorg, de groei en het behoud van bedrijven, en startups en ondernemerschapsportfolio's. www.investkingston.ca

Over het Canadese Career Apprenticeship Initiative

CCAI is een nationale non-profitorganisatie die zinvolle carrières voor pas afgestudeerden lanceert door samen te werken met toonaangevende universiteiten en lokale economische ontwikkelingsorganisaties om pas afgestudeerden te matchen met fulltime banen bij lokale bedrijven via een leerlingmodel. Deelnemende steden behouden gemotiveerde, competente en capabele universitaire afgestudeerden die anders misschien naar grotere steden zouden vertrekken op zoek naar werk. https://www.careerapprenticeships.ca/

Recent afgestudeerden en lokale werkgevers vieren de laatste ronde van het Career Apprenticeship Initiative (2024)
Top Articles
Annual Open Enrollment
Know your benefits: Protect your income with Texas Income Protection Plan disability insurance
Swissport Timecard
Marcial Quinones Useless MBA: 1500 applications & still no job!
Yale College Confidential 2027
Is Whitney Williams Wgem Married
Royal Bazaar Farmers Market Tuckernuck Drive Richmond Va
Best Taq 56 Loadout Mw2 Ranked
Mileage To Walmart
Craigslist/Phx
Jack Daniels Pop Tarts
Poochies Liquor Store
Cratebrowser
Top Scorers Transfermarkt
Lesson 10 Homework 5.3
Bailu Game8
Haunted Mansion Showtimes Near Roxy Lebanon
Mobile Maher Terminal
Craigslist Furniture By Owner Dallas
Violent Night Showtimes Near The Riviera Cinema
North Colonie Continuing Education
Cloud Cannabis Utica Promo Code
Elemental Showtimes Near Sedaliamovies
Winnie The Pooh Sewing Meme
Frostbite Blaster
New Orleans Magazine | Dining, Entertainment, Homes, Lifestyle and all things NOLA
We Take a Look at Dating Site ThaiFlirting.com in Our Review
SuperLotto Plus | California State Lottery
Ck3 Culture Map
Sona Twu
Community Q&A with Red Flight and the Combat Box server
Toonily.cim
Quattrocento, Italienische Kunst des 15. Jahrhunderts
Ketchum Who's Gotta Catch Em All Crossword Clue
Kathy Carrack
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Craigslist Labor Gigs Albuquerque
Black Adam Showtimes Near Cinergy Amarillo
Snowy Hydro Truck Jobs in All Sydney NSW - Sep 2024 | SEEK
Gargoyle Name Generator
Edenmodelsva
Mudae Disable Tags
Colonial Interceptor
Grayson County Craigslist
Jcp Meevo Com
John Deere 7 Iron Deck Parts Diagram
Alger Grade Ohm
Souvenir Shopping and Local Markets in Belgium
8 Internet Celebrities who fell prey to Leaked Video Scandals
Fapello.ckm
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5553

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.