Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (2024)

Een bezoek aan Salar de Uyuni met kinderen is magisch. Het prachtige landschap van de zoutvlaktes van Uyuni zijn erg fotogeniek en wij vonden het één van de mooiste plekken in Zuid-Amerika om te bezoeken! Wel moet je zeker rekening houden met de hoogte in dit gebied, aangezien de vlaktes op meer dan 3000 meter hoogte liggen. Daardoor is de bestemming ook niet gelijk de meest kindvriendelijke bestemming in Zuid- Amerika. In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt als je een bezoek brengt aan Salar de Uyuni met kinderen.

Inhoudsopgave

Beste reistijd Salar de Uyuni met kinderen

De beste reistijd om Salar de Uyuni met kinderen te bezoeken is van april tot en met oktober. Dit is de droge periode in dit gebied en dat is natuurlijk wel het fijnste, aangezien je voornamelijk buiten bent. Regen is dan niet fijn! Er valt in deze periode dan de minste regen. Ondanks dat een beetje regen in het gebied ook niet heel erg hoeft te zijn. Je krijgt dan namelijk bij de zoutvlaktes echt een idee of je op een soort van schaatsbaan bent en dat levert uiteraard erg mooie foto’s op.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (1)

De temperatuur in Uyuni is het gehele jaar rond de 13 tot 14 graden, dus houdt er rekening mee dat je warme kleding meeneemt als je dit gebied bezoekt. De maanden juni, juli en augustus zijn de drukste maanden in Uyuni, omdat dan veel toeristen in de wereld vakantie hebben en dan kan het druk zijn in Uyuni. De prijzen van onder meer accommodaties kunnen dan ook wat hoger zijn.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (2)

Vervoer in en naar Salar de Uyuni

Je kunt vanuit meerdere steden in Bolivia met de bus reizen naar de plaats Uyuni. Ondanks dat dit luxe bussen zijn, ben je wel heel vaak vrij lang onderweg. Dat kan met kinderen niet ideaal zijn. Je zit al snel meer dan 10 uur in de bus naar de volgende bestemming toe. Ook zijn er vaak stakingen of blokkades van wegen, waardoor een reis nog veel langer kan duren. Wil je toch met de goedkope bussen reizen, zorg er dan voor dat je de kinderen warm aankleedt, aangezien de bussen soms erg koud kunnen zijn.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (3)

Je kunt natuurlijk ook vliegen naar Uyuni en dat is natuurlijk de snelste optie met kinderen. Dit vliegveld ligt naast Uyuni en vanaf het vliegveld ben je in een paar minuten in Uyuni met de auto. Dat is natuurlijk wel een hele fijne manier van reizen. Houdt er wel rekening mee dat ook de vliegmaatschappijen in Bolivia niet altijd even betrouwbaar zijn en dat vluchten kort voor tijd nog weleens geannuleerd kunnen worden.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (4)

Wij hebben in Bolivia ook weleens heel erg moeten haasten, omdat het vliegtuig ineens veel vroeger vertrok. Zorg er dus voor dat je dit goed in de gaten houdt. Vanaf Uyuni boeken de meeste gezinnen met kinderen een tour om onder andere de zoutvlaktes te bezoeken. Dit is in principe de makkelijkste manier om het gebied te verkennen. Zelf een auto te huren is niet echt aan te raden, mede ook door de staat van sommige wegen.

Het dorpje Uyuni is niet groot en dat kun je prima te voet verkennen, ondanks dit dorpje niet heel erg veel voorstelt.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (5)

Voorkomen van hoogteziekte

Salar de Uyuni is prachtig, maar wordt nog niet veel bezocht door gezinnen met kinderen. Dit komt mede door het extreme gebied en doordat deze bestemming op hoogte ligt. Hierdoor kun je last krijgen van hoogteziekte. Ook wij hadden behoorlijk last van de hoogte in dit gebied en dat zorgde er bij ons voor dat we best wel veel hoofdpijn hadden door het gebrek aan zuurstof die in de lucht zit in dit gebied.

Een aantal tips om deze hoogteziekte te voorkomen, zetten we hieronder.

  • De belangrijkste tip is om met kinderen langzaam te stijgen. Als je bijvoorbeeld een rondreis maakt door Bolivia met het gezin dan kun je dit qua hoogtes ook langzaam opbouwen. Zo ligt bijvoorbeeld Santa Cruz op 400 meter en de plaats Sucre op iets meer dan 2500 meter. Door eerste deze steden te bezoeken, wennen kinderen langzaam aan de hoogte en daardoor is de overgang een stuk minder groot. Wijzelf reisden te snel vanuit San Pedro de Atacama door naar Uyuni, waardoor de overgang veel te groot was en we dus hoofdpijn kregen.
  • Drink genoeg water. Je moet ervoor zorgen dat de kinderen genoeg drinken en dit kun je zien als de urine lichtgekleurd blijft. Vermijd als ouders ook het drinken van alcohol, aangezien dit geen goed effect op hoogteziekte heeft.
  • Vermijd zware inspanningen met kinderen. Ga niet teveel bergen beklimmen, aangezien dit op hoogte een stuk zwaarder is dan dat je dit op zeeniveau doet.
  • Zorg voor een flexibel schema. Als je al merkt dat de kinderen bijvoorbeeld in Sucre op 2500 meter hoogte veel klachten hebben, dan moet je je afvragen of je verder wil reizen naar Uyuni toe. Je kan er dan beter voor kiezen om juist af te dalen, zodat de hoogteziekte bij de kinderen daalt in plaats van dat de situatie erger wordt. Neem dit fenomeen vooral heel serieus, aangezien er jaarlijks nog steeds mensen aan overlijden.
Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (6)

Dagtrip Salar de Uyuni

Je kunt vanuit Uyuni een dagtrip boeken naar de grootste zoutvlaktes van de wereld. Je hebt heel veel bureautjes in Uyuni waar je deze dagtrip kunt boeken. Je kunt dan kiezen voor een Spaanstalige gids of een Engelstalige gids. Een tour met een Engelstalig gids is vaak wel een stuk duurder, dus vraag je jezelf wel af of je perse een Engelstalige gids nodig hebt.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (7)

De plekken die je bezoekt spreken voor zich en het gaat dan alleen echt om achtergrondinformatie over het gebied. Dan kun je beter vooraf online wat informatie opzoeken over het gebied om zo geld te besparen. Bovenop de prijzen komen vaak ook nog de toegangsprijzen tot het nationale park, maar die bedragen vallen reuze mee.

Vraag hier altijd wel naar als je een tour gaat boeken bij een bureau. Er kan nog best wel wat verschil zitten in de prijzen bij het ene bureau of het andere bureau. Wil je zekerheid en vooraf al een tour boeken, dan kan dat natuurlijk ook online. Meer informatie over het online boeken van een georganiseerde tour vind je hier.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (8)

De meeste dagtours maken hetzelfde rondje naar de zoutvlaktes van Uyuni. Je start bij het treinkerkhof van Uyuni, daarna bezoek je de enorme zoutvlaktes waar je mooie foto’s kan maken. Veel mensen maken hier hele grappige foto’s op de zoutvlaktes. Als je online zoekt, dan zie je de gekste creaties van mensen voorbij komen. Als jullie dit leuk vinden, dan laat je vooral online inspireren door deze foto’s.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (9)

Meestal is er daarna een lunch, waarna je nog het eiland vol met cactussen bezoekt. Meestal blijven de meeste tours op de zoutvlaktes totdat de zon ondergaat en je een mooie zonsondergang kan zien. Daarna rijden ze terug naar het hotel, waardoor je rond 7 uur weer in Uyuni bent. Deze tours vertrekken vaak rond 10/11 uur in de ochtend, waardoor je ongeveer 8 uur onderweg bent met deze tours.

Doordat bijna alle tourorganisaties naar dezelfde punten gaan, maakt het ook niet zo heel veel uit of je met veel of weinig mensen op een tour bent. De meeste tours gaan naar dezelfde plekken. Op de zoutvlakten zelf is er meer mogelijkheid om de toeristen een beetje te verspreiden.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (10)

Driedaagse tour Salar de Uyuni

Je kunt ook een driedaagse tour naar Salar de Uyuni met kinderen doen. Je kan er dan voor kiezen om de derde dag van de tour door te reizen naar San Pedro de Atacama in Chili of terug te rijden naar Uyuni. Wij deden de tour naar Uyuni vanuit San Pedro de Atacama en eindigden dus onze tour op de zoutvlaktes en uiteindelijk in Uyuni. Kijk vooraf even welke reisroute jullie precies willen maken en plan dan deze 3 daagse tour als je dit wil.

Vanuit Uyuni start deze driedaagse tour hetzelfde als de dagtour naar Salar de Uyuni. Je bent dus de eerste dag voornamelijk op de zoutvlaktes van Uyuni te vinden met het gezin. De tweede dag bezoek je dan nog veel meer het grotere natuurgebied en kom je langs allerlei prachtige vlaktes.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (11)

Dit gebied is zeer weids. Onderweg stop je bij geisers en ook hebben we nog in warmwaterbronnen gezeten. Hier betaal je een kleine extra vergoeding van iets meer dan een euro voor. Ook is het mogelijk om verschillende dieren te spotten zoals flamingo’s, alpaca’s en vosjes. De laatste dag staat dan vooral in het teken van terugrijden naar Uyuni in Bolivia of doorrijden naar San Pedro de Atacama in Chili.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (12)

Houdt er wel rekening mee dat je op deze driedaagse tour op een bepaalde hoogte komt van bijna 5000 meter en dat er dus wederom een kans bestaat dat de kinderen last krijgen van hoogteziekte. Je kunt deze tours boeken in Uyuni zelf, maar het is ook mogelijk om deze vooraf online te boeken. Kijk voor meer informatie over deze georganiseerde driedaagse tour even hier.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (13)

Kindvriendelijk restaurant Uyuni

Uyuni zelf is een klein backpackers dorpje, dat in principe vooral leeft van het toerisme. Hierdoor heb je genoeg faciliteiten voor toeristen in dit dorpje zoals tourorganisaties, winkeltjes met bijvoorbeeld warme kleding en natuurlijk ook restaurants. Ondanks je niet echt veel kindvriendelijke restaurants in Uyuni hebt, kun je er prima met het gezin eten. we zetten hieronder een aantal van deze restaurants op een rij.

Donna Isabella: houden jullie als gezin van pizza’s, dan is dit restaurant in Uyuni een goede optie. Verwacht geen sfeervol restaurant, maar de pizza’s zijn van goede kwaliteit. Je hebt hier ook meerdere vegetarische pizza’s. Houdt er rekening mee dat de pizza’s best groot zijn, dus dat je bijvoorbeeld prima 1 pizza voor 2 kinderen kan bestellen.

Tika: dit is één van de bekendste restaurants in Uyuni en je kan hier verschillende authentieke gerechten eten. Ook is dit restaurant een stuk sfeervoller dan bijvoorbeeld Donna Isabella. Het personeel spreekt hier Engels en is erg vriendelijk. Dit restaurant wordt ook online erg goed beoordeeld.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (14)

Kindvriendelijk hotel Uyuni

Je hebt in het plaatsje Uyuni niet super veel kindvriendelijke accommodaties die je kan boeken, maar toch zijn er wel een aantal leuke opties. Wij zetten de best beoordeelde kindvriendelijke accommodaties in Uyuni op een rij in de verschillende prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget accommodatie: The Little House ApartHotel

Middenklasse accommodatie: Hostal La Magia de Uyuni

Luxe accommodatie: Hotel Kachi de Uyuni

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties in Uyuni even hier.

Salar de Uyuni met kinderen: alle informatie op een rij! (2024)
Top Articles
6 Best Luaus on Oahu
The 14 Best Luaus in Hawaii: our honest review - The Hawaii Vacation Guide
Denman Promo Code
Ascension St. Vincent's Lung Institute - Riverside
Scary Games 🕹️ | Play For Free on GamePix
Lox Club Gift Code
Muckleshoot Bingo Calendar
Sirius Mlb Baseball
Stockton (California) – Travel guide at Wikivoyage
KMS ver. 1.2.355 – Haste & Tactical Relay
Thompson Center Thunderhawk Parts
How Nora Fatehi Became A Dancing Sensation In Bollywood 
Einfaches Spiel programmieren: Schritt-für-Schritt Anleitung für Scratch
Danville Va Gotcha Paper
Wmlink/Sspr
How 'The Jordan Rules' inspired template for Raiders' 'Mahomes Rules'
Tugboat Information
Forest | Definition, Ecology, Types, Trees, Examples, & Facts
Ghostbusters Afterlife 123Movies
Rufus Rhett Bosarge
Elemental Showtimes Near Regal White Oak
Walgreens Pharmacy | Manage Prescriptions, Transfers, and Refills
Pella Culver's Flavor Of The Day
Kaelis Dahlias
The Angel Next Door Spoils Me Rotten Gogoanime
Generac Find My Manual
Pain Out Maxx Kratom
San Diego Box Score
Twitter Pestel Analysis 2024| Free Pestel Framework
Hd Hub4U Com
Below Her Mouth | Rotten Tomatoes
Recharging Iban Staff
Acadis Portal Missouri
Thomas E Schneider Jeopardy
Jackandjill Pregnant
Mellow Mushroom Nutrition Facts: What to Order & Avoid
Media Press Release | riversideca.gov
Gargoyle Name Generator
No title - PDF Free Download
Musc Food Truck Schedule
Baywatch 2017 123Movies
Big Lots Hours Saturday
Dimensional Doors Mod (1.20.1, 1.19.4) - Pocket Dimensions
Travelvids October 2022
Couponsky.com
The Realreal Temporary Closure
Six Broadway Wiki
Netspar on LinkedIn: Netspar is pleased to announce the next Netspar Pension Day, which will…
City Of Omaha Efinance
Lubbock Avalanche Journal Newspaper Obituaries
Sam Smith Lpsg
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5541

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.